Stage lopen begint hier
spacer

Online marketing en zoekmachine optimalisatie stag


Stage gegevens
Locatie: Den Haag
Aanvang: zo spoedig mogelijk
Niveau: HBO
Studierichting: Economie
Stagevergoeding: in overleg
Soort stage: Meeloopstage
Stageperiode: 5 maanden
Geplaatst op: 14-12-2016

Omschrijving
Tijdens je stage ben je verantwoordelijk voor de posities van onze website(s) en die van klanten binnen de zoekresultaten van Google. Daarnaast verzin je online marketing acties en benader je potentiële klanten om de naamsbekendheid bij onze doelgroep te vergroten.

Samen met onze zoekmachine optimalisatie expert ga je een zoekwoord analyse uitvoeren en zul je onze online concurrenten analyseren. Op basis van deze informatie zul je online linkpartners zoeken en hen zelfstandig benaderen. Tijdens je stage zul je hiervoor enkele bekende, en minder bekende strategieën leren. Deze methodes zul je direct in de praktijk toepassen en doormiddel van A/B testen optimaliseren.

Tijdens één van deze methodes zal je zelfstandig content (teksten) moeten schrijven en krijg je de mogelijkheid om onze designer ondersteunend materiaal te laten ontwikkelen (infographics, afbeeldingen).

Ook zal je wekelijks de online posities van onze website in kaart brengen en de bezoekerstromen analyseren doormiddel van Google Analytics.

Tot slot leren we je de basis van “on page zoekmachine optimalisatie” en krijg je de mogelijkheid je hier zelfstandig verder in te verdiepen. Na deze stage heb je genoeg werkervaring opgedaan om zelfstandig klanten aan te nemen binnen een vakgebied waar nog geen opleidingen voor zijn!

Bedrijfsinformatie
Wij zijn een jong en informeel bedrijf dat sinds 2012 websites, webshops en webapplicaties ontwikkelt voor ambitieuze organisaties met een sterke focus op online. Voor deze partners bouwen we uitdagende op maat gemaakte functionaliteiten die bijdragen aan het online succes van onze partners. Naast onze werkzaamheden voor andere bedrijven beheren wij diverse eigen websites en applicaties. Enkele voorbeelden hiervan zijn een reviewplatform voor dienstverleners met 60.000 bezoekers per maand en een applicatie die webwinkels helpt bij de automatisering van hun inkoopproces. Deze concepten zijn constant in ontwikkeling en de verbetering en doorontwikkeling ervan vormen een deel van onze werkzaamheden.

Ons kantoor is gevestigd in het verzamelgebouw Bink 36 (vlakbij Den Haag centraal, station Hollands spoor en de Haagsche Hogeschool).

Aanvullende eisen / Vereisten
- Leergierig en een proactieve houding ten opzichte van online marketing.
- Schriftelijk bijna foutloos Nederlands.

Wij zijn op zoek naar studenten die gemotiveerd worden door hun wil om te presteren en de kans om echt iets op te bouwen. Naast onbeperkt tosti’s geven wij een kleine stagevergoeding.

*Kennis en ervaring op het gebied van Google Analytics, Linkbuilding, PR, Social Media en andere online marketing gerelateerde zaken is niet vereist, maar verhoogt wel de kans op een stage plek.