Inloggen    |     Registreren
Stage lopen begint hier
spacer

Uitdagende stage bij online platform voor erfgoed

Solliciteren
spacer
Doorsturen
spacer
Klembord
spacer
Printen
 

Stage gegevens
Locatie: Amsterdam
Aanvang: zo spoedig mogelijk
Niveau: HBO
Studierichting: Kunst en Cultuur
Stagevergoeding: in overleg
Soort stage: Afstudeerstage
Stageperiode: 6 maanden
Geplaatst op: 01-11-2010

Omschrijving
Van de stagiair(e) wordt verwacht dat hij/zij meedraait in de ontwikkeling van de content voor de WieWasWiewebsite. Hij/zij zal hier (in overleg met de eindredacteur) zelf de benodigde informatie voor zoeken, bewerken, redigeren en plaatsen voor publicatie. Ook zal hij/zij meewerken aan de ontwikkeling van het overige communicatiemateriaal omtrent dit project. Daarnaast zal de stagiair(e) een onderzoek opzetten en uitvoeren naar de reeds bestaande websites op het gebied van genealogisch- en stamboomonderzoek en de hulpmiddelen die hierop beschikbaar zijn. Voor dit onderzoek is reeds een eerste aanzet gedaan: de student zal dit voortzetten en afronden. Tevens zal de stagiar(e) assisteren bij het verzamelen van gegevens, bij het schrijven van artikelen voor en over WieWasWie en bij het schrijven van achtergrondinformatie over historische bronnen (met persoonsinformatie) en over het doen van onderzoek. Tot slot behoort ook het doen van (kleinschalige) onderzoeken naar historische personen en instellingen ten bate van het project tot de mogelijke stage-inhoud.

ERVARING
Door de aard van de werkzaamheden leert de stagiair(e) contacten te leggen en te onderhouden met contactpersonen in de erfgoedsector en in de museale wereld. Daarnaast doet de stagiair(e) werkervaring op en krijgt kennis over het reilen en zeilen van een projectbureau, het werken voor internet en sociale media en leert hij/zij werken binnen een dynamische werkomgeving. Een stagevergoeding behoort tot de mogelijkheden.

Bedrijfsinformatie
Op dit moment wordt druk gewerkt aan een website voor stamboom- en personenonderzoek. Medio 2011 zal deze site worden gelanceerd. Het wordt de bron voor het vinden van informatie over historische personen. Meer dan twintig landelijke erfgoedinstellingen werken aan dit project mee.

ORGANISATIE
De dagelijkse uitvoer van het project is in handen van projectbureau STAP, een kleine, dynamische organisatie in het hartje van Amsterdam. Op het projectbureau werken zeven medewerkers en een aantal stagiairs.

Aanvullende eisen / Vereisten
- Opleiding: Derde- of vierdejaars student Geschiedenis / Journalistiek/ Communicatie/ Reinwardt Academie.

- Talenkennis: Foutloos Nederlands en vloeiend Engels.

- Specifieke vaardigheden: Goed gevoel voor taal, ervaring met het schrijven voor internet, interesse voor geschiedenis en ervaring met historisch onderzoek, kennis en ervaring met het werken met en voor digitale media.

- Persoonskenmerken: De stagiair(e) is nieuwsgierig en leergierig, heeft goede communicatieve vaardigheden, beschikt over een soepele pen, kan zelfstandig werken, is pro-actief, een teamplayer en heeft een goed organisatievermogen.
spacer
Andere stages van dit bedrijf
> Uitdagende stage bij online pl...

Solliciteren
spacer
Doorsturen
spacer
Klembord
spacer
Printen
 
spacer